Voor elke hond een gouden mand

  
 Het Gouden Mandje
 
 
 

News & Updates

Missie

Het Gouden Mandje VZW zet zich in voor honden die niet meer bij hun eigenaars kunnen blijven en gaat voor hen op zoek naar een gouden mandje.

 

Werking

Zoals al blijkt uit de verwoording van onze missie staat bij ons het welzijn van de hond centraal.
Door omstandigheden kan een hond soms niet meer bij zijn baasje blijven maar daar kan de viervoeter meestal niets aan doen.
Wij zoeken voor hem/haar dan een nieuwe baas die beschikt over een zogenaamde "gouden mand": een plaats waar de hond perfect gelukkig kan zijn.

Indien wij verwittigd worden dat er voor een hond een nieuwe thuis gevonden moeten worden, proberen wij dit proces zo min mogelijk stresserend te maken voor de hond.
Met die reden werken we met gastgezinnen in plaats van de traditionele asielen.
Dit heeft als grote voordeel dat de hond in een "natuurlijke" gezinssituatie blijft.
Mogelijk heeft de hond in zijn verleden nog niet volledig geleerd hoe met allerlei dagdagelijkse situaties om te gaan.
Denk maar aan druk verkeer, kinderen, katten, andere honden, alleen kunnen zijn, ...

Het gastgezin zet zich maximaal in om de hond met zoveel mogelijk situaties vertrouwd te maken en kan hierbij een goede aanbeveling geven voor de eigenschappen die het toekomstig baasje moet hebben.
Met het karakter en de fysiek van de hond in het achterhoofd proberen wij een "perfect match" bij de kandidaat-baasjes voor hem/haar te zoeken.

Als u op bezoek komt bij het gastgezin om kennis te maken met de hond en 'de klik' is er langs beide kanten, dan zullen wij u vragen om een thuisbezoek te mogen brengen door een van onze vrijwilligers.
Hierbij proberen wij een zo goed mogelijke inschatting te maken of uw sociale situatie past bij de hond en hij een nieuw thuisje krijgt waar hij de rest van zijn leven gelukkig kan doorbrengen.


Hit Counter by Digits
Copyright (c) 2013 Het Gouden Mandje VZW
Powered by: Best Web Hosting and Affiliate Programs Directory. Created with Free Website Builder